Η Microsoft αποφάσισε ότι, επειδή τα Windows Updates δεν μπορούν να τσεκάρουν σωστά και να διαπιστώσουν αν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στον σκληρό δίσκο, πριν εφαρμόσει τα updates, η λύση που ανακάλυψε είναι να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από τον σκληρό σας δίσκο για αυτά.

Ξεκινώντας από τα Windows 1803, η Microsoft ξεκίνησε να προειδοποιεί τους χρήστες, ότι αν δεν προβούν χειροκίνητα στην εκκαθάριση των δεδομένων πριν την εγκατάσταση, τα Windows ίσως αποτύχουν να εκκινήσουν ξανά. Ο λόγος; Σύμφωνα με την εταιρεία, το Windows update δεν ελέγχει το σύστημα για τον αποθηκευτικό χώρο, πριν ξεκινήσει την διαδικασία. Η χειροκίνητη λύση για τον τελικό χρήστη, είναι να προβεί σε εκκαθάριση ο ίδιος των αρχείων που δεν χρειάζεται και να φροντίζει να έχει τον διαθέσιμο χώρο.

Με την Windows 19H1/1903, η Microsoft θα απαιτεί να δίνεις 7GB από το χώρο, και ίσως πολύ περισσότερα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του συστήματος. Και δεν θα σου επιτρέπεται να απενεργοποιήσεις το feature. Το πρόβλημα είναι, ότι η Microsoft δεν λαμβάνει αυτόν τον χώρο υπόψη στις ελάχιστες απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρου των Windows 10. Δεν το ενσωματώνει δηλαδή στον ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο, που αναφέρει ότι απαιτούν τα Windows για να εγκατασταθούν στο σύστημά σου. Και επιπλέον, τα 7GB, αντιπροσωπεύουν το 22-44% του αποθηκευτικού χώρου σε ένα σύστημα Windows 10 με 16-32GB χώρο.

Πηγή https://techmaniacs.gr